EasyPark

Parkeerapp EasyPark vindt weg naar onze regio

LIER/BOOM – Gedaan met het eindeloos zoeken naar een parkeerplek. EasyPark, de grootste mobiele parkeerapp van Europa, breidt zijn diensten uit naar België. In onze regio zijn Lier en Boom de eerste locaties waar de applicatie gebruikt kan worden.

EasyPark helpt gebruikers met het vinden van vrije parkeerplaatsen. Daarnaast kan het gebruikers waarschuwen wanneer ze wegrijden van hun parkeerplek zonder hun sessie te hebben beëindigd. Op die manier wordt vermeden dat gebruikers te veel betalen. De applicatie was al actief in bijna 700 steden in 11 landen en komt nu ook naar België. Er wordt gestart in Boom, Dendermonde, Lier, Torhout, Turnhout, Verviers en Zottegem.

“We zijn vastbesloten om de drijvende kracht achter de volgende innovatiegolf in België te zijn, en daarom brengen we onze technologie nu ook naar de Belgische markt”, vertelt Andre Wielaard, country manager bij EasyPark België en Nederland. “We kiezen daarbij bewust voor een opstart in kleinere steden, gevolgd door een geleidelijke uitbreiding naar de rest van het land.”

Leefbare steden

“Bezoekers en inwoners van steden vinden steeds moeilijker een parkeerplek. Dat is ook in België zo. Het is onze missie om steden beter leefbaar te maken met wat wij Parking Excellence noemen. Daarmee bedoelen we dat we automobilisten helpen om snel een parkeerplek te vinden, die ze aansluitend direct kunnen betalen. Ook stimuleren we het parkeren in garages, zodat er in drukke gebieden minder auto’s op straat geparkeerd worden”, verduidelijkt Andre Wielaard.

Op grotere schaal helpt de technologie van EasyPark bedrijven, uitvoerders en steden met parkeeradministratie, -planning en -management.